- Autor: anna58
- Uživatelský recept
- Porce: 15.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
mouka špaldová celozrnná | 340 |
cukr třtinový tmavý | 120 |
Vlašské ořechy | 70 |
Jablka | 350 |
Vejce celá průměr | 165 |
podmáslí kysané - MADETA | 270 |
Máslo | 60 |
Prášek do pečiva | 8 |
Dochucovadla:
1/2 lžičky soli, 2 lžičky skořice
Energetická hodnota celkem: 13824 kJ
Bílkoviny (g): 84,
Tuky (g): 109,
Sacharidy (g): 453,
SAFA (g): 36,
Cukry (g): 180,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 922 kJ
Bílkoviny (g): 5.6, Tuky (g): 7.3, Sacharidy (g): 30.2, SAFA (g): 2.4, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Smícháme mouku, kypřící prášek, cukr, skořici a sůl. Zvlášť smícháme podmáslí, vejce, rozpuštěné máslo a přidáme k suché směsi. Přisypeme nahrubo nastrouhaná jablka a nasekané ořechy. Dobře promícháme a vlijeme na vymazaný a vysypaný menší plech. Pečeme v předehřáté troubě na 180 st. asi 20-25 minut. Můžeme zdobit zakysanou smetanou nebo šlehačkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.